top of page

o nas

Plesna skupina Dolls je plesno navijaška skupina, ki prihaja iz Nove Gorice.

Naša športna panoga se imenuje PERFORMANCE CHEER in se deli na podkategorije cheer dance (ples s cofki), hip hop in jazz, kar našim članicam ponuja pestro raznolikost pri motoričnem in plesnem razvoju, saj hkrati spoznavajo kar tri različne plesne prvine v enem.

Z 1. januarjem 2021 je naša športna panoga tudi uradno registrirana in kategorizirana športna disciplina v Republiki Sloveniji.


Že od samih začetkov konstantno nizamo naslove državnih in evropskih prvakinj, uspešne pa smo tudi na raznih mednarodnih tekmovanjih, od koder nas, kot edine v Sloveniji, krasi tudi najvrednejši naslov GRAND CHAMPIONS.

Poleg tekmovalnih uspehov starejših skupin, so nam v velik ponos tudi naše
najmlajše članice, ki svojo plesno pot lahko pričnejo že
pri rosnih 3 letih, in starejše članice (50+), ki vsak trening znova dokazujejo, da za ples ni nikoli prepozno.

 

Poleg Nove Gorice, potekajo naši tečaji tudi v Kanalu, Prvačini in Dornberku.

plesne zvrsti

Znotraj naših treningov učimo prvine kar treh različnih plesnih zvrsti - cheer dance, hip hop in jazz.

Čeprav jih povezuje nekaj plesnih osnov, se med seboj močno razlikujejo:

Cheer dance se ponaša z energičnimi nastopi, v katerih s mešajo prvine baleta, akrobatike in močnih, ostrih gibov/premikov. Zanj so značilni cofki in vesela mimika, ki vsako publiko razveseli in dvigne na noge.

Hip hop se pri nas kaže prav v celotni njegovi lepoti - naše koreografije sicer vključujejo vse njegove stile (old school, electro, locking, popping,...). Poleg tega, vključuje tudi razno akrobatiko in breakdance elemente. V njem se odraža močna kontrola telesa in samozavest.

Jazz je najbolj umirjena zvrst pri nas. Tu se še posebej izkaže baletna tehnika, ki mora biti izpeljana lahkotno,  občutkom estetskosti. Zanj so značilni mehki, kontrolirani gibi, ki so povezani v zgodbo, katero napoveduje koreografija.

bottom of page